ANRE impune o  lege pentru consumatorii de gaze naturale 

centrala-termica-este-afectata-de-frig-vezi-solutiile-pentru-a-combate-inghetul

afis postare 3 ianuarie

In situaţia în care geamurile ferestrelor au o grosime mai mare de 4 mm, precum sunt cele de termopan sau cele securizate, ordinul ANRE dispune că este obligatorie montarea detectoarelor de gaze care închid automat conducta de alimentare a aparatelor.

Ce amenda risti?

Vrei sa eviti posibilele penalitati?

Cum te putem ajuta?

Regulile referitoare la folosirea instalaţiilor care asigură alimentarea cu gaze naturale a cetăţenilor sunt incluse în Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nr. 5/2009 privind aprobarea normelor tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale.

Ce sanctiune riscati?

Incalcarea acestei legi va poate aduce o amenda intre 2000 si 4000 de lei, in functie de gravitatea nerespectarii acesteia si suspendarea temporara a furnizarii de gaz pana cand normele cerute sunt implementate si functionale.

Cum putem evita sanctiunile mentionate?

Trebuie asigurat:
Aerul necesar arderii prin ventilarea naturală/mecanică.
Evacuarea gazelor de ardere în exterior.

Ferestrele sunt obligatorii pentru toate încăperile în care sunt montate aparate consumatoare de gaz. Ele trebuie să fie capabile să cedeze la presiuni de cel puţin 1.180 Pa şi trebuie să aibă o suprafaţă minimă totală de 0,03 m2 pentru fiecare metru cub de volum net de încăpere.

Referitor la instalaţiile interioare pentru folosirea gazelor, documentul prevede că, pentru funcţionarea în siguranţă, volumul interior minim al încăperilor trebuie să fie de 18 m3 iar pentru bai si bucatarii volumul interior este unul mai rezonabil de 7,5 m3.
In cazul construcţiilor din beton armat sau de 0,05 m2 pentru fiecare metru cub de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din zidărie.

Cum va putem ajuta ?

In cadrul magazinelor noastre veti gasii o gama variata de detectoare, iar pentru a-l alege pe cel potrivit pentru instalatia dumneavoastra va punem la dispozitie numarul nostru de telefon: 021.201.11.14 disponibil pentru dumneavoastră non-stop.


În continuare căutăm să ne îmbunătățim serviciile și relația cu dumneavoastră așa că nu ezitați să vă faceți auzit în secțiunea de comentarii.