Cum sa economisesti 500 de lei din costul facturilor

 
Facturile de combustibil reprezentănd o proporție considerabilă a cheltuielilor gospodăriei, nu este surprinzător faptul că mulți dintre noi vrem să cunoaștem cele mai bune metode de economisire a energiei.

Se pare că există două opțiuni atunci când vine vorba de setarea centralei termice, în special pentru încălzirea unei locuințe și este dificil de a afla ce metodă va duce la reducerea facturilor de incalzire.

Pe scurt: Este economic sa setam centrala termica pe temperatura mare pentru o perioadă scurtă de timp și apoi sa oprim caldura? Sau este mai eficient sa rulam centrala termica la o temperatura scăzută pentru mai mult timp?

Eficiența sistemului de încălzire central, diversele seturi posibile de controale si numărul de radiatoare reprezinta toți factorii ce contribuie la determinarea celei mai economice metode de operare a centralei termice.

Presupunând că aveți o centrala termica cu condensare (așa cum este in cazul tuturor centralelor termice moderne), este foarte important să stabiliti randamentul de caldura corect pentru centrala dumneavoastra termica.

In cazul în care nu aveți o centrala termica cu condensare este o oportunitate buna de a achizitiona una noua telefonic la numarul: 021.201.11.14 

Metoda I:

Dacă incercati prima metodă si setati o temperatura prea mare cu ideea ca peste o scurta perioada de timp veti oprii caldura, riscul este ca apa care revine la centrala termica cu condensare, după ce a circulat prin radiatoare va avea o temperatura mult prea mare pentru a prelua caldura degajata de centrala. În consecință, chiar lucrul care face ca o centrala termica de condensare sa fie mai eficienta decât un model de tip vechi va fi compromis.

Concluzie: A se evita acest mod de folosire!

Metoda II:

Prin urmare, a doua metodă, adică rularea centralei termice la o temperatură ușor scăzută pentru mai mult timp, duce la costuri mai mici pentru încălzirea locuințelor. Pentru a vă asigura că acest lucru este într-adevăr eficient, este recomandabil să vă asigurați că sistemul dumneavoastra de încălzire  are un set complet de controale, care il va ajuta să monitorizeze temperatura, de preferat din fiecare camera și să isi concentreze energia pe zonele necesare în cazul în care locuinta dumneavoastra este incalzita neuniform.

Concluzie: Un mod economic de functionare mai ales cand avem si dispozitive de control.


Dispozitive de control: controlul centralelor termice și termostate

Costurile de încălzire pot fi reduse cu combinația corectă de termostate și controale. În mod ideal, un set complet va include un termostat pentru centrala termica, un termostat pentru fiecare încăpere și ventile de calorifer cu termostat integrat.

Termostatele pentru centrala termica vor seta temperatura apei care va fi pompată catre radiatoare. Atâta timp cât aveți termostate in fiecare cameră, puteți seta linistit termostatul centralei la o temperatura rezonabila.

Termostatele de cameră asigura faptul ca nici o camera nu va fi incalzita mai mult decat trebuie, majoritatea oamenilor aleg o temperatura intre 18 ° C și 21 ° C.
Pentru a face o economie vizibila pe factura de energie, încercați setarea acestui termostat la doar un grad mai mic decât în ​​mod normal, după un an, ai putea face o economie de aproximativ 500 de lei.

Ventilele de calorifer cu termostat integrat reduc debitul apei catre radiatoare atunci când temperatura crește peste cantitatea setata. Este un mijloc eficient de a se asigura că radiatoarele nu se supraincalzesc.

Toate acestea in combinatie, vor permite centralei dumneavoastra sa monitorizeze temperatura locuintei si sa o mentina constant in toate camerele, iar dumneavoastra castigati comfort in timp ce faceti si o economie majora atat de bani cat si de combustibil.
Noi cei de la Future Line Instal oferim posibilitatea de a achizitiona toate aceste produse cat si montarea lor.

Puteti achizitona aceste produse din Magazinul nostru online

Sau

Telefonic: 021.201.11.14 disponibil pentru dumneavoastra non-stop


În continuare căutăm să ne îmbunătățim serviciile și relația cu dumneavoastră așa că nu ezitați să vă faceți auzit în secțiunea de comentarii.

Vezi si:

VTP la doar 120 de lei

Noile reglementari impuse de ANRE pentru consumatorii de gaz